NEVÜ GSF Resim Bölümü’nden ‘Filistin’ Konulu Dijital Resim Sergisi

10 Haziran 2024 233
NEVÜ GSF Resim Bölümü’nden ‘Filistin’ Konulu Dijital Resim Sergisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü Dijital Sanat Uygulamaları Dersi kapsamında, Prof. Dr. Göksun Yener’in 2023-2024 Bahar Dönemi 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Filistin” konulu dijital çalışmalardan oluşan sergi, Fakülte Resim Bölümü Sergileme Alanı’nda açıldı.

Serginin açılışına GSF Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksun Yener, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“İnsanlık olarak ortak kaygımız ve dileğimiz, bu savaşın bir an önce sonlanmasıdır”

Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uygulanan zulme ve soykırıma dikkat çekmek için “Filistin” konulu çalışmalar gerçekleştiren öğrenciler, ölüm, yıkım ve insanların yaşadığı güçlüklere dikkat çektiler. Prof. Dr. Yener, Filistin halkına yönelik tüm dünyanın duyarsız kaldığı bu işgal ve sivil ölümlerine bir son verilmesi için çağrıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.  Ayrıca “İnsanlık olarak ortak kaygımız ve dileğimiz, bu savaşın bir an önce sonlanmasıdır” mesajının paylaşıldığı sergi, NEVÜ GSF Binasında bir hafta boyunca açık kalacak.