NEVÜ Meslek Yüksekokulu’ndan ‘Bilim Şenliği’

12 Haziran 2024 346
NEVÜ Meslek Yüksekokulu’ndan ‘Bilim Şenliği’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Meslek Yüksekokulu Teknik Bilimler Bilim Şenliği’ düzenlendi. 

NEVÜ Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları projelerini sunduğu şenliğe; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Polat, 75. Yıl Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 19 Mayıs İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 

Bilim şenliğinin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştirerek öğrencilerden ve bölüm öğretim elemanlarından projeleri hakkında bilgi alan NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, proje ve çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.   

Bilim şenliği kapsamında düzenlenen sergide Elektrik ve Enerji Bölümü’nün; Güneş Takip Sistemi, Tesla Bobini Kablosuz Elektrik Üretimi, Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nün; PLC (Programlanabilir Mantık Denetleyici) İle Yürüyen Bant, Tesla Bobini, PLC ile Sıvı Seviye Kontrolü, Ultronik Sensör ile Radar Projesi, 3 Katlı Asansör Prototipi, Arduino ile Halka Oyunu , Renk Ayıran Bant Sistemi, Led Yakalama Oyunu, Akıllı Hatırlatıcı İlaç Kutusu, Otomatik Çiçek Sulama Sistemi, Akıllı Oda, Akıllı Trafik Lambası, Kuluçka Makinası, Hasta Yatağı, Çizgi İzleyen Robot, Arduino ile Deprem Sensörü, DMTF Uzaktan Kontrol Sistemi, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nün; Patates Pazarı, Dijital Beceriler Eğitimi, Siber Güvenlik: Kali Linux ve WooCommerce Kargo Entegrasyonu projeleri yer aldı.