NEVÜ-TTO’dan Akademisyenlere Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) Bilgilendirme Eğitimi

14 Haziran 2024 204
NEVÜ-TTO’dan Akademisyenlere Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) Bilgilendirme Eğitimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından üniversitede görev yapan akademisyenlere, ‘Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) Bilgilendirme Eğitimi’  verildi. 

NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin teknoloji hazırlık seviyesi kavramı, ar-ge kavramı, teknoloji hazırlık seviyelerine ihtiyaç duyulma nedenleri ve araştırma-deneysel geliştirme süreçleri konularında akademisyenlere çevrim içi olarak ‘Teknoloji Hazırlık Seviyesi Bilgilendirme Eğitimi’ verildiğini söyledi. 

Üniversitenin araştırma potansiyelinin arttırılmasına yönelik Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla eğitimlerin devam edeceğini belirten Aktekin bilgi ve teknolojinin üretilerek, sonuçların hizmet veya ürüne dönüştürülmesi yoluyla topluma kazandırılması için Ar-Ge faaliyetlerini yürüten araştırmacılara daha başarılı projeler üretmeleri için de desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen ‘Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) Bilgilendirme Eğitimi’, Öğr. Gör. Ekrem Aydın tarafından verildi.