NEVÜ ve SGK Nevşehir İl Müdürlüğü Arasında 'Türkiye Yüzyılının Emektarları' Protokolü İmzalandı

12 Temmuz 2024 590

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' olarak ilan etmesi ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen ‘Türkiye Yüzyılının Emektarları’ projesi çerçevesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve SGK Nevşehir İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. 

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde protokole SGK İl Müdürü Mehmet Baltacı ile birlikte imza atan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, protokolün her iki kurum ve emekli bireyler için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Aktekin 'Türkiye Yüzyılının Emektarları' projesi kapsamında imzalanan protokol ile üçüncü yaş olarak tarif edilen 60 ve üzeri yaş grubundaki bireylerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerine ve yaşam kalitelerini yükseltmelerine katkıda bulunacaklarını söyledi. Aktekin bu kapsamda üniversitenin ilgili bölümleri aracılığıyla çalıştay, panel, sempozyum, konferans, vb. akademik faaliyetlerin düzenlenmesinin yanı sıra üniversitenin kütüphane ve diğer sosyal tesislerinden emeklilerin faydalanabilmesi için gerekli kolaylığın da sağlanacağını sözlerine ekledi. 

NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, SGK Nevşehir İl Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Servisi Şefi Miyase Güneş ve Personel Şefi Murat Deniz’in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan SGK İl Müdürü Baltacı ise vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.