Sektör Kampüste Programı Kapsamında Açılan Dersler

12 Eylül 2024 1067

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirerek öğrencilerin aldıkları eğitimlerin pratikteki uygulamalarının gösterilmesi, iş dünyasındaki yeniliklerin ve eğilimlerin yine sektörden profesyoneller vasıtasıyla öğrencilere ulaştırılması, firma ve ilgili kurumlara yetenekli öğrencileri keşfetme imkanının sunulması amacıyla T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında hayata geçirilen “Sektör Kampüste” programı ile özel sektör ve TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu gibi bazı kamu kurumlarında çalışan eğitmenler tarafından çeşitli konularda üniversite öğrencilerine dersler verilecektir.

2024 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu arasında imzalanan protokol ile tüm üniversiteler programın paydaşı olmuştur. Programa üniversitemiz tarafından başvuru yapılmış, 2024-2025 güz yarıyılında üniversitemiz için Bakanlık tarafından eşleştirmesi yapılan iki derse ait bilgiler aşağıda verilmiş olup, dersler kayıt sisteminde Sektör Kampüste Programı (SKP) seçmeli ders havuzuna eklenmiştir. Derslerin seçimiyle ilgili aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

  • Dersler ilgili lisans bölümlerindeki 3 ve 4. Sınıf öğrencileri tarafından 3 AKTS kredili seçmeli ders olarak alınabilecektir. Hangi bölümlerin seçebileceği konusunda Bakanlık tarafından yapılan öneri doğrultusunda sisteme bölüm tanımlamaları yapılmıştır ve bu bölümlerin öğrencileri tarafından UBYS sisteminde ders görünecektir.
  • Dersler Bakanlığın uzaktan eğitim portalı tarafından uzaktan yapılacaktır, sınavı ise yüz yüze olarak yapılacaktır.
  • Uzaktan dersler senkron olarak işlenecek olup derslere katılım esastır ve devamsızlık takip edilecektir. Dersi alan öğrencilere uzaktan eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.
  • Ders saatleri karşılıklı görüşmeler ile belirlenerek aşağıda yazılmış olup, dersleri program açısından uygun olan öğrenciler seçebilecektir.
  • Dersler Sektör Kampüste Programı (SKP) havuzunda MTH-001 ve MTH-003 kodları ile yer almaktadır.
  • Derslerin işlenmesinde, sınavların yapılmasında ve başarı notlarının hesaplanmasında NEVÜ ilgili yönetmelik ve yönergeleri geçerlidir.
  • Sektör Kampüste Programı (SKP) ile ilgili sorularınız için üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Naşit İĞCİ ile iletişime geçebilirsiniz (e-posta: nasitigci@nevsehir.eu.tr)

 

Dersin Kodu ve Adı

Eğitmen ve Kurumu

Ders Saatleri

MTH-001 İklim Değişikliği: Kavramlar, Etkiler ve Uygulamalar

Dr. Tuğba DOĞAN GÜZEL, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi

Pazartesi 10:00-11:45

MTH-003 Temel Fikri Mülkiyet Hakları

Türk Patent ve Marka Kurumundan 6 farklı eğitmen tarafından verilecektir

Cuma 14:00-15:45