NEVÜ Diş Hekimi Topluluğu’ndan Doğa Yürüyüşü

14 Ekim 2024 201

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimi Topluluğu tarafından Kapadokya’nın eşsiz  tarihi ve doğal güzellikleri arasında vadi yürüyüşü düzenlendi.

Kızılçukur Vadisi’nde gerçekleştirilen yürüyüşe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat İçen, Diş Hekimi Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Servet Bozkurt, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Toprak Keskin, Diş Hekimliği Fakülte Sekreteri Yalçın Şahin ve öğrenciler katıldı.

Rektör Aktekin, bu tür etkinliklerin bireylere sağlık için spor yapma alışkanlığı kazandırması ve çevreye duyarlılığı geliştirmesi bakımından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum süreçlerini desteklediğini dolayısıyla kaynaşma fırsatı sunduğunu, ayrıca Kapadokya Bölgesi'nin kültürel ve doğal mirasını yakından keşfetme imkanı sağladığını ifade etti.