NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyelerinin Projesine TÜBİTAK Desteği

15 Ekim 2024 137

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinin projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın “TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Ülker’in yürütücüsü olduğu,  Dekan Yardımcısı ve Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Işınsu Alkan’ın araştırmacı olarak proje ekibinde yer aldığı “Rat Mandibular Kemik Doku Rejenerasyonu İçin Mezenkimal Kök Hücrelerin (Mscs) İn-Situ Biyobaskılanması” başlıklı “TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı” kapsamındaki projesi desteklenmeye hak kazandı. 

Projeyle, çene cerrahisinde dıştan açılan bir kesinin iyileşme sürecinde biyomateryal ve mezenkimal kök hücre ile in situ baskılanmasının iyileşme sürecine etkisi araştırılacak. Araştırma sonuçları ile birlikte mezenkimal kök hücre tedavisinin verimliliğinin arttırılması ve cerrahi tedavilerde kullanılabilecek yöntemlerin geliştirilmesi, literatüre ve tedavi seçeneklerine katkı sağlamak amaçlanıyor.