Rektör Aktekin 2025-MSÜ’ye Girecek Adaylara Başarılar Diledi

22 Şubat 2025 93

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, hafta sonu yapılacak olan ‘2025 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2025-MSÜ)’ye girecek adaylara başarılar diledi.

NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ÖSYM tarafından 23 Şubat 2025 Pazar günü tek oturumda saat 10.15’de başlayacak ve 165 dakika sürecek olan 2025-MSÜ’ye Nevşehir İl merkezinde 1563’ü kadın ve 1104’ü de erkek aday olmak üzere toplam 2667 adayın gireceğini açıkladı.

8 binada ve 102 salonda 290 görevli personel eşliğinde gerçekleştirilecek olan sınava girecek olan adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmalarını konusunda hatırlatmada bulundu.

Sınav günü adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra (saat 10.15) sınav salonlarına alınmayacağını belirten Aktekin, sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ve bina ile sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı personellerine de ayrıca teşekkür etti.

Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak

23 Şubat 2025 tarihinde uygulanacak 2025 MSÜ sınavına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 23 Şubat 2025 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacak. Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmekte.