Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin Avrupa Konseyi’nde OHTE Yönetim Kurulu Toplantısı ve Yıllık Konferansına Katıldı

24 Ekim 2025 99

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi’nde gerçekleşen “Tarih Öğretimi Gözlemevi (OHTE-Observatory on History Teaching in Europe) Yönetim Kurulu Toplantısı ve Yıllık Konferansı’na katıldı.

Avrupa'nın dört bir yanından politikacılar, büyükelçiler, Avrupa Konseyi temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin bir araya geldiği etkinlikte, kaliteli tarih eğitimini teşvik etmek ve gençlerde demokratik bilinci güçlendirmek gibi OHTE'nin temel misyonları olan konular tartışıldı.

Oturumlarda, tarih eğitimi perspektifinden; gelecek nesillerin bugünün zorluklarıyla yüzleşmeleri yönünde nasıl daha iyi donatılabilecekleri tartışılarak kaliteli tarih eğitimi için dezenformasyona karşı koyma ve sivil sorumluluğu güçlendirme, demokratik değerleri ve eleştirel düşünmeyi teşvik etme gibi konular ele alındı.

Toplantıda ayrıca “Tarih Öğretiminde Ekonomik Krizler” başlıklı son OHTE raporunun ayrıntılı sunumu yapıldı.

Amaçlar için Ortaklıklar