‘Devlet Ana’ Adlı Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Tiyatroseverlerle Buluşturuldu

11 Aralık 2025 115

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Devlet Ana” adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nde sanatseverlerle buluştu.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda sahnelenen, Kemal Tahir’in romanından uyarlanan; Osman Özkan tarafından oyunlaştırılan ve Ayşe Emel Mesci tarafından yönetilen oyun izleyicilerin yoğun büyük çekti. Gösterimi; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Vali Yardımcıları Kübra Alioğlu ve Hüseyin Çam, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren’in yanı sıra protokol üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Gösterim sonunda tiyatro ekibini tebrik eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin kültür ve sanat alanındaki misyonuna dikkat çekti. Prof. Dr. Aktekin, üç yıl önce Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolün NEVÜ’yü bölgenin önemli bir kültür-sanat odağı haline getirdiğini belirterek, bu iş birliğinin hem kampüs yaşamına hem de şehrin kültürel hareketliliğine güçlü bir dinamizm kazandırdığını vurguladı.

Üniversitenin, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanında toplumun kültürel gelişimine katkı sunmayı temel önceliklerinden biri olarak gördüğünü belirten Aktekin, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nin sahip olduğu altyapı sayesinde geniş bir kitlenin nitelikli sanat etkinlikleriyle buluşturulduğunu ifade etti. Üniversitenin şehirle bütünleşen bir kültür-sanat vizyonu benimsediğini ve Devlet Tiyatroları ile yürütülen iş birliğinin bu vizyonu daha da güçlendirdiğini dile getiren Aktekin, her ay düzenli olarak sahnelenen oyunlarla hem öğrencilerin hem de Nevşehir halkının sanatla iç içe olmasına olanak sağladıklarını belirtti.

 

Nitelikli Eğitim Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar Amaçlar için Ortaklıklar