NEVÜ Bilim İletişimi Ofisi’nden “Tarihin ve Küresel Vicdanın Kırılma Noktası; 07.10.2023” Konulu Panel
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Bilim İletişimi Ofisi (BİO) tarafından 07 Ekim 2026 Çarşamba günü "Bilim Kafe Etkinlikleri" serisi kapsamında, yakın tarihin en büyük insani ve siyasi dönüm noktalarından biri ele olan Gazze konusu “Tarihin ve Küresel Vicdanın Kırılma Noktası; 07.10.2023” başlıklı panelde konuşulacak.
Gerçekleştirilecek panelde, Gazze’de yaşanan soykırımın tarihsel, hukuki ve toplumsal yansımaları masaya yatırılacaktır. Etkinlik, küresel adalet arayışını ve insanlık vicdanını akademinin süzgecinden geçirerek değerlendirmeyi amaçlamaktadır.
NEVÜ Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç’un moderatörlüğünde yürütülecek programda, alanında uzman değerli akademisyenlerimiz konuşmacı olarak yer alacaktır:
Prof. Dr. Abdullah Özdağ (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasi Tarih Anabilim Dalı)
Prof. Dr. Tekin Tuncer (Fen Edebiyat Fakültesi, Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı)
Gazze'deki durumun analizi, hafızanın korunması ve uluslararası hukuk ilkelerinin ele alınacağı bu anlamlı panele tüm akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ile ilgi duyan herkes davetlidir.
Etkinlik Takvimi:
Tarih: 07 Ekim 2026 Çarşamba
Saat: 10:30
Yer: NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu
|







