Kapadokya Teknopark’ın Katılımıyla “6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı” Gerçekleştirildi

19 Nisan 2019 2411
Kapadokya Teknopark’ın Katılımıyla “6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı” Gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Samsun Teknopark ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı’na 80’e yakın Teknopark’dan 150 yönetici ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanları Serdar Benli, Ahmet İmamoğlu ve Hülya Ö. Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı M. Ali Yurdupak,  KOSGEB Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu, Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Faruk İnaltekin, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi TTO Koordinatörü Deniz Yayla, ilgili kamu kurum kuruluş müdürleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yöneticileri katıldı. 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB)’ler arasında işbirliğinin geliştirilmesi; iletişiminin, bilgi ve tecrübe paylaşımının güçlendirilmesi ve sinerji oluşturulmasına yönelik yapılan toplantıda eğitim, destekler ve uygulama sunumlarının yanı sıra tecrübe paylaşımları gerçekleştirildi. 

Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar’ın da katıldığı toplantıda; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit; ‘’daha önce yapılan toplantılardan geri dönüşler sayesinde bu seneki toplantıları şekillendirmeye gayret ettiklerini’’ belirterek, 'Bugün itibariyle 83 Teknopark'ımız var. Bunların 60'tan fazlası aktif. Yıl sonuna kadar da yaklaşık 90 civarında Teknopark'ın olmasını bekliyoruz. Sayımız iyi bir noktaya geldi. Ancak bundan sonra konuşacaklarımız çok daha nitelik ve kurumsal yapı olması gerekiyor. Bu toplantıyı da bu anlamda şekillendirmeye çalıştık. Eko sisteminin çok fazla paydaşı var. Bakanlığımızın bağlı ilgili kuruluşları, diğer bakanlıklar, özel sektör ayağı. Bunların bir kısmını en azından burada bir araya getirelim istedik'’ diye konuştu.

2 gün süren 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısının  ikinci gününde, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yetkilileri ve bakanlık uzmanları tarafından tecrübe paylaşımını amaçlayan; Teknoloji Transfer Ofisi, Kamu Destekleri, Mali Uygulamalar ve Kuluçka merkezlerinin işleyişi başlıklarında  yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.