Rektör Bağlı JAKEM Komutanlığı 2019-1. Dönem Branş Köpeği ve Kullanıcıları Kurs Kapanış Törenine Katıldı

27 Haziran 2019 4588
Rektör Bağlı JAKEM Komutanlığı 2019-1. Dönem Branş Köpeği ve Kullanıcıları Kurs Kapanış Törenine Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından düzenlenen ‘JAKEM Komutanlığı 2019-1’inci Dönem Branş Köpeği ve Kullanıcıları Kurs Kapanış Töreni’ne katıldı. Rektör Bağlı, kursu başarıyla tamamlayan askeri personellere kurs bitirme belgelerini takdim etti.

Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı tarafından 11 Şubat 2019 tarihinden itibaren on branşta düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan askeri personel ile eğitimli köpekler için  kurs bitirme töreni düzenlendi. Törene; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit,  JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, askeri erkan ve davetliler katıldı.

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından dost ve kardeş ülkelerden Azerbaycan’dan 5, Kırgızistan’dan 1, Suriye Yerel Kolluk Gücünden 2 misafir askeri personel ile birlikte toplam 114 askeri kursiyere belgeleri NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören, eğitimli köpeklerin gösterilerinin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.