Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16 Temmuz 2019 2948
Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programa katıldı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar,  MHP İl Başkanı İlhan Kaya, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, 15 Temmuz Demokrasi Gazileri ile 7’den 70’e vatandaşların yoğun katılımı oldu.

Rektör Bağlı ve katılımcılar ellerinde Türk Bayrakları ile Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde Ziraat Bankası önünden törenin yapılacağı Diriliş Meydanı’na kadar yürüyerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler. 

Katılımcıların Diriliş Meydanı’na intikali ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama programı, Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk eşliğinde edilen dua ile başladı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın günün anlam ve önemine dair konuşmalarıyla devam eden program, Dursun Ali Erzincanlı tarafından sunulan şiir dinletisi ve Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain'in konseriyle devam etti.

15 Temmuz Gazileri O Gece Yaşananları Anlattı

15 Temmuz 2016 gecesi kahramanlıkları ile adlarını tarihe yazdıran 15 Temmuz Gazileri Faruk Başaran, İsmet Doğan ve Erdoğan Demir, o gece yaşananları ve nasıl gazi olduklarını katılımcılar ile paylaştı.

Gazilerin anlatımlarıyla birlikte duygulu ve gururlu anların yaşandığı gece,  tüm camilerden okunan sela sesleriyle birlikte son buldu.