NEVÜ, Bilgisayar Laboratuvarlarını ve Kütüphanelerini Tüm Üniversitelerin Öğrencilerinin Kullanımına Açtı

01 Haziran 2020 2425
NEVÜ, Bilgisayar Laboratuvarlarını ve Kütüphanelerini Tüm Üniversitelerin Öğrencilerinin Kullanımına Açtı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEVÜ) bilgisayar laboratuvarları ve kütüphaneler tüm üniversitelerin öğrencilerinin kullanımına açıldı.

NEVÜ yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla Nevşehir’de bulunan öğrencilerin uzaktan yapılacak 2019-2020 Bahar Dönemi sınav ve ödevlerinde kullanmaları amacıyla bilgisayar laboratuvarlarını ve kütüphanelerini tüm öğrencilerin kullanımına açtı. Yükseköğretim Kurulu’nun, dönem sonu sınavlarının yüz yüze gerçekleştirilmemesi, bu sınavlarında dönem içinde olduğu gibi çevrim içi dijital imkânlar veya ödev proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılması kararı nedeniyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından yeterli teknik imkanı olmayan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için merkez yerleşkedeki kütüphane ile öğrencilerin uzaktan yapılacak sınavlara kesintisiz katılabilmelerini sağlamak için merkez ve ilçelerdeki teknolojik ve dijital imkanları kullanıma açtı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, merkez yerleşkesi ve ilçelerde bulunan bilgisayar laboratuvarları, internet, teknolojik ve dijital imkânların yanı sıra merkez kütüphane imkânlarını herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan ve Nevşehir’de ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin hizmetine açtıklarını söyledi.

Rektör Aktekin, “Herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, eğitimlerinin kesintiye uğramaması için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesinde bulunan kütüphane ve merkez ve ilçelerde bulunan bilgisayar laboratuvarlarını fiziki olarak, sosyal alan kurallarına riayet ederek online ders yapımı, online sınavlara katılım, bilgisayar ve kütüphane imkanlarını kullanarak ödev hazırlama ve ödevlerin dijital olarak gönderilmesi için 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren kullanabilecektir. Üniversitemizin kütüphane ve dijital altyapısı fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kullanılmak üzere hazırlanmıştır. İmkanlarımızı tüm üniversite öğrencileri ile paylaşmaktan memnuniyet duymaktayız, tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler mesai saatleri içinde aldıkları rezervasyon saatlerinde, öğrenci kimliklerini ibraz ederek gerekli sağlık önlemleri ve belirlenen kurallar çerçevesinde kendi hizmetlerine sunulan kütüphane, bilgisayar, internet, teknolojik ve dijital imkânlardan yararlanabilecekler. Öğrencilerin bu imkânları kullanmaları için randevu saatleri içerisinde maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri gerekecek.

Bilgisayar laboratuvarları ve kütüphanelerden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri http:/rezervasyon.nevsehir.edu.tr linki aracılığıyla rezervasyon yapabilecekler.

Bilgi İçin: 0384 228 10 20 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı