Rektör Aktekin’den Erciyes Üniversitesi Rektörü Çalış'a Ziyaret

08 Ocak 2021 1416
Rektör Aktekin’den Erciyes Üniversitesi Rektörü Çalış'a Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı ziyaret etti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin kendilerine başarılı çalışmalarının devamını dileyerek iki üniversite arasındaki mevcut ve gelecek işbirlikleri hakkında istişari görüşmelerde bulundu. Rektör Aktekin,  NEVÜ olarak KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP)’da gerçekleştirdikleri işletmelerin işgücü ihtiyacının karşılanması,  hayat boyu öğrenme hizmetleri, bilgi ve tecrübe paylaşımı, bilimsel ve teknolojik kapasitelerinin ortak kullanımını amaçlayan bir işbirliği modelini  önemsediklerini belirterek Erciyes Üniversitesi ile de benzer bir işbirliği modelinin geliştirilebileceğini ifade etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Çalış, Rektör Aktekin’e teşekkür ederek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi arasındaki mevcut ve gelecek işbirliklerinin iki üniversite ve içinde bulundukları şehirler ile bölge için önemli olduğunu ifade etti.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın Erciyes Üniversitesini sembolize eden hediye takdimi,  Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayınlanan Hacı Bektaş Veli’nin “Makalat” ile Mevlana’nın “Mesnevi” kitaplarını takdim etmesi ile sona erdi.