Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin YÖKAK’ın “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na Katıldı

09 Ocak 2021 1219
Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin YÖKAK’ın “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na katıldı.

Açılış konuşmasını YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yaptığı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in yanı sıra 30 devlet üniversite rektörünün katılımıyla YÖKAK tarafından çevrimiçi düzenlenen ‘Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı’nın üçüncüsü, dört bölüm halinde bireysel ve grup temelli etkinliklerle ve aktif katılımlarla gerçekleştirildi.

İlk bölümünde  “VUCA (Değişkenlik, Belirsizlik, Karmaşıklık ve Bulanıklık) Dünyasında Liderlik” başlığı altında Pandemi Döneminin VUCA bileşenleri açısından değerlendirilmesi ile üniversitelerin ekosistemi ve ekosistem ile ilgili sorunların değerlendirilmesi konuları ele alındı.

İkinci bölümde “Kurumların Yönetiminde Temel Kavramlar; Stratejik Bakış ve Liderlik, Paydaş Odaklılık, Değişim Yönetimi, Süreç ve Risk Yönetimi, Sürdürülebilir Değer Katma, Kurum Kültürü, Sürekli İyileştirme, Kıyaslama” kavramları teorik ve uygulama temelinde ele alınarak “liderlik , paydaş odaklılık, stratejik bakış ile fonksiyonel ve süreç bazlı yapıların temel farkları, değişim yönetimi” konuları tartışıldı.

Kurum kültürü ve değerlerin ele alındığı üçüncü bölümde, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma amaçları, liderlerden beklenen etik tavır ve söylem konuları masaya yatırıldı.

Çalıştayın son bölümünde ise liderlik davranışları, liderlik yaklaşımları, liderlik dinamiği, liderlikte koçluk ve mentörlük rolleri, kriz döneminde liderlik, güçlü ekipler, üniversite için liderlik modeli örneği konuları değerlendirildi.

Değerlendirme anketiyle sona eren çalıştayın önümüzdeki dönemlerde belli periyotlar halinde farklı konular ele alınarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.