Rektör Aktekin, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Çalışkaner’i Ziyaret Etti

16 Ocak 2021 1320
Rektör Aktekin, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Çalışkaner’i Ziyaret Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile birlikte,  Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nu ziyaretlerinde makamında ağırlayarak kendilerine teşekkür eden Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, Ziraat Odası olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Çalışkaner ayrıca, tarımsal alanda bölgede çeşitliliğin ve verimliliğin arttırılması konularında üniversite ile birlikte ortak çalışmalara da hazır olduklarını belirtti.

NEVÜ Rektörü Aktekin ise, bölgenin en önemli istihdam ve geçim kaynağı konumunda olan turizm, sanayi ve tarım alanlarında üniversite olarak ikili işbirliklerine ve ortak projelere büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin bu kapsamda, üniversite bünyesinde bulunan ve açılmasını planladıkları yeni bölüm ve programlarla da bölgede tarımsal alanda çeşitliliğin arttırılması ve daha verimli üretim konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.