NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’ndan Kayseri Orman Bölge Müdürü Çapkın’a Ziyaret

02 Şubat 2021 1399
NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’ndan Kayseri Orman Bölge Müdürü Çapkın’a Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın’ı ziyaret etti.

Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın’ı makamında ziyaret eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu üniversite kampüsünü, bölge üniversiteleri içerisinde orman vasfına en fazla sahip daha yeşil bir kampüs haline getirmek amacıyla yürüttükleri çalışmalar ve ikili işbirlikleri kapsamında kendileriyle ile bir süre görüştü. Çolakoğlu ayrıca Kayseri Bölge Orman Müdürlüğü olarak daha yeşil bir kampüs ve Nevşehir için üniversiteye vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine minnettarlıklarını dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’na teşekkür eden Kayseri Orman Bölge Müdürü Çapkın ise, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2021 yılında başlayacakları çalışmayla NEVÜ kampüsünde 238 hektarlık alanı ağaçlandıracaklarını söyledi.

Bu kapsamda,  ağaçlandırılacak arazinin toprak özelliği ve analizi ile birlikte bölgenin iklim şartları da göz önüne alınarak uygun ağaç türlerinin dikileceğini ifade eden Bölge Müdürü Çapkın, NEVÜ ile Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü arasında işbirliği protokolünün ise 09 Şubat 2021 tarihinde NEVÜ’de imzalanacağını ve böylelikle yapılacak işbirliği protokolü ile Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü olarak yaklaşık 1 milyon TL ile Nevşehir’e 2 milyon metre karelik bir alanda orman kazandırmış olacaklarını açıkladı.