Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği’nden Rektör Aktekin’e Ziyaret

16 Mart 2021 1382
Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği’nden Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği (NEVSED) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Biçkin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Şehit yakınları ve gazi ailelerine yönelik dayanışma için kurulan Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Biçkin ve yönetimini ziyaretlerinde makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği ile birlikte mukaddes değerler için canlarını feda tüm şehit ve gazilere her daim minnettar olduklarını ifade eden Rektör Aktekin, onların emanetlerine sahip çıkılarak aziz hatıralarının yaşatılması için yapılacak her türlü dayanışma ve yardımlaşmaya bundan sonra da şahsı ve üniversite olarak hazır olduklarını söyledi.  

Aktekin, “ Bizler başta vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü olmak üzere huzurun ve güvenliğin sağlanmasında nice şehitler ve gaziler vermiş, tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Bu doğrultuda bizlere düşen görev ise bu aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere birer emaneti olan aileleri ve yakınları başta olmak üzere, onların canlarını ortaya koyarak savunduğu değerleri en iyi şekilde koruyup kollamaktır. Bu kapsamda devletimiz ile birlikte bizler de her daim bu emanetlere sahip çıkarak, onların her alanda refah ve huzur içerisinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için ne gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kendilerini makamında ağırlayan Rektör Aktekin’e teşekkürlerini ileten Başkan Biçkin ve yönetimi ise, derneğin kuruluşu ile birlikte yürütecekleri çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdi.