Rektör Aktekin’den Funny Gıda ve Funny Cam A.Ş.’ye Ziyaret

02 Haziran 2021 1656
Rektör Aktekin’den Funny Gıda ve Funny Cam A.Ş.’ye Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Funny Gıda ve Funny Cam A.Ş.’yi ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ziyaretlerinde, Funny Gıda ve Funny Cam A.Ş. sahibi Muzaffer Leblebici ile üniversite-sanayi işbirliği kapsamında şehrin ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak ortak proje ve çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür ederek işletmelerin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Leblebici,  Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile yürütülen işbirliği ve ortak çalışmaların artarak devam etmesi adına özellikle AR-GE konusunda üniversite ile işbirliği içerisinde olmak istediklerini ifade etti.   

Üniversite olarak alanında uzman nitelikli akademisyen ve iyi bir alt yapıya sahip olduklarını belirten Rektör Aktekin ise, Nevşehir’in başta tarım, sanayi ve turizm olmak üzere sahip olduğu potansiyeline ivme katacak her türlü işbirliği ve çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Aktekin; “Bilindiği gibi üniversitelerin amacı eğitim-öğretim ile birlikte bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin belirlediği hedefler doğrultusunda kalkınmasına yetiştirdiği nitelikli insan gücü ile birlikte araştırma, geliştirme ve ortaya koyacağı projeleriyle destek vermektir. Bu anlamda biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak sanayi kuruluşları ile olan ikili işbirliklerini çok önemsiyor ve destekliyoruz.  Bu işbirliklerin sürekliliği için de işletmelere ve firmalara üniversitemiz bünyesinde bulunan başta Kapadokya Teknopark olmak üzere,  fakültelerimiz, meslek yüksekokullarımızla AR-GE ve diğer hususlarda destek vermeye büyük gayret gösteriyoruz. Ben inanıyorum ki, bundan sonra da hep birlikte bilim-sanayi-üretim boyutunda ortaya koyacağımız projeler ile şehrin ekonomisine ve sanayisine ciddi katkılar sağlayacağız” dedi.