NEVÜ Ev Sahipliğinde Doğrudan TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Destekli Eğitim Etkinliğinin Üçüncüsü Gerçekleştiriliyor

07 Haziran 2021 1383
NEVÜ Ev Sahipliğinde Doğrudan TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Destekli Eğitim Etkinliğinin Üçüncüsü Gerçekleştiriliyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, ülkemizin farklı üniversitelerinden fen bilimleri öğretmen adaylarına yönelik, "Fen Öğretiminde Alana Özgü Yöntem-Materyal Uyumu ve Entegrasyonu-III" konulu eğitim veriliyor.  

‘TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’ kapsamında ilki 04-08 Şubat 2019 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde yüz yüze, ikincisi bu yıl doğrudan destek ile 08-12 Mart 2021 tarihlerinde çevrim içi eşzamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğin üçüncüsü yine doğrudan destek ile 07-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yürütücülüğünü NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) Müdürü ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Davut Sarıtaş’ın yaptığı etkinlikte, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi başta olmak üzere 11 farklı üniversiteden alanında uzman eğitimci ders verecek.

Etkinliğe ülkemizin farklı üniversitelerinden başvuruda bulunan iki yüzün üzerinde aday arasından seçilen 60 adaya eğitim verilecek. Etkinliğin kapsamı, 3. ve 4. sınıf fen bilimleri öğretmen adaylarına güncel fen öğretim yöntemlerinde materyal kullanımına ve yönteme uygun materyal belirlemeye yönelik teorik ve uygulamaları derslerinden oluşmakta.