Tarım Makinaları ve Teknolojileri Çalışma Toplantısı NEVÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

24 Eylül 2021 1119
Tarım Makinaları ve Teknolojileri Çalışma Toplantısı NEVÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde tarım makinaları ve teknolojileri konusunda faaliyet gösteren ilgili firmalar, üniversite ve kamu kurumları arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla toplantı düzenlendi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Kurumu (KOSGEB) Nevşehir İl Müdürü Ali Usta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Recai Turan, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık, Saatci Makine, Ertuğrul Makine, Grimme ve Doli Makine yetkilileri katıldı. 

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Öğr. Üyesi. Dr. Bilgin Yazlık kümelenme, kümelenme destek programları ve Kapadokya Teknopark hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından toplantıya katılan firmalar, akademisyenler ve ilgili kurumlar tarafından bölgenin tarım alanındaki potansiyeli ve iş birliği içerisinde gerçekleştirilebilecek ortak faaliyetler hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Kamu kurumları bölgedeki tarımsal faaliyetlere verdikleri destekleri anlatırken, firmalar özellikle makine üretimi sürecinde karşılaştıkları zorlukları ve başarıları takdim ettiler. Toplantıda tarım alanında bir kümelenmeye ihtiyaç duyulduğu ve kümelenme için gerekli adımların atılması, güncel gelişmeler ve teknolojik ilerlemelerin yakında takip edilerek üniversite-sanayi işbirliği kapsamında ortak çalışmalar yürütülmesi, staj ve mesleki uygulama eğitimlerine yönelik ortak programlarım geliştirilmesi konularında kararlar alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, tarım makineleri ve teknolojileri konusunda ilki düzenlenen toplantının düzenli olarak gerçekleştirilmesine ve iş birliğinin güçlendirilmesine kararı verildi. 

Toplantının ardından heyet, Kapadokya Teknopark ve Bilim ve Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi'ndeki laboratuvarları gezdi.