Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikaları Üyesi Kireçci’den Rektör Aktekin’e Ziyaret

03 Haziran 2022 1563
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikaları Üyesi Kireçci’den Rektör Aktekin’e Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikaları Üyesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

“Doğu Avrupa ve Kafkaslarda Güç Mücadelesi ve Türkiye” konulu konferans vermek üzere NEVÜ’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikaları Üyesi, ASBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret ederek sağladıkları bilimsel ortam ve konukseverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Kireçci ayrıca, ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ni gerçekleştirmelerinden dolayı Rektör Aktekin’ni tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamı temennilerinde bulundu.

Ziyarette, Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci’ye kendilerini üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Doğu Avrupa ve Kafkaslarda Güç Mücadelesi ve Türkiye” konulu konferansı gerçekleştirerek sağladığı katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Üniversite olarak Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasına alındıklarını belirterek ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ni de bu kapsamda gerçekleştirdiklerini vurguladı. Festivalin ileriki yıllarda gelenekselleşerek hem ‘kültürel miras’a hem de ‘bölgesel kalkınma’ya çok önemli katkılar sağlayan bir organizasyon haline geleceğini ifade etti.   

Kurumlar arası ortak çalışmaların ele alındığı ziyarette Kireççi ve Aktekin bir süre görüştü

Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci

Doktora derecesini ABD’de Pensilvanya Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nden "Decline, Discourse and Self-Orientalization" başlıklı çalışmasıyla almıştır. Aynı üniversitede dersler vermiş olan Prof. Dr. Kireçci, Stevens Teknoloji Enstitüsü’nde de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bir süre Bilkent Üniversitesi'nde çalıştıkta sonra, 2019 yılı itibariyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katılan Kireçci, İstanbul: Metamorphosis in an Imperial City (Ed Foster’la, 2011), Arap Baharı ve Türkiye Modeli Tartışmaları (2013) ve Türk Cumhuriyetlerinde Bağımsızlık ve Devlet İnşa Süreci (2018) adlı eserlerin editörü, Başlangıçtan Günümüze Arap Milliyetçiliği (2012) ve 2023’e Doğru Kültür Politikaları (2015) adlı eserlerin de yazarıdır.

Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci halen, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikaları Üyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.