“Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” Çok Paydaşlı Toplantısı Nevşehir’de Gerçekleştirildi.

04 Temmuz 2022 1057
“Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” Çok Paydaşlı Toplantısı Nevşehir’de Gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin ortak yürüttüğü “Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi Projesi”, Türkiye’de kadınların adalete erişimini uluslararası standartlar ve Avrupa standartları doğrultusunda güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye Barolar Birliği’nin ortağı olduğu proje daha spesifik olarak; adli yardım hizmetlerinin toplumsal cinsiyet duyarlılığını geliştirmek, kadınların adli yardım hizmetlerine erişimini güçlendirmek, kadınların Türkiye’de eşit vatandaşlar olarak haklarını kullanabilmeleri için yasal farkındalığını ve hukuk okuryazarlığını arttırmak amaçlarına ulaşmayı hedeflemektedir.

Bu amaçlara ulaşmak için konunun tüm paydaşlarının bir araya geldiği toplantılar planlanmış ve dört pilot il belirlenmiştir. Diyarbakır, Muğla ve Ordu illeri yanında belirlenen dördüncü pilot il olan Nevşehir’deki “Çok Paydaşlı Toplantı” Ramada by Wyndham Kapadokya Hotel’de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Üniversitesi, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Jandarma Komutanlığı, İl ve İlçe Belediye temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Sibel Suiçmez’in ve Nevşehir Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Metin Değirmenci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda NEVÜ’yü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Veysel Şirvan Çetin temsil etti.

Toplantıda “Kadınların Adalete Erişmesinde Yereldeki Sivil Toplum Aktörlerinin Rolü” başlığında sunum yapan Çetin NEVÜ’yü ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni tanıtıp merkezin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.