Rektör Aktekin 2022 ÖABT Sınavına Girecek Adaylara Başarı Diledi

01 Ekim 2022 864
Rektör Aktekin 2022 ÖABT Sınavına Girecek Adaylara Başarı Diledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak olan 2022 yılı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)’ye girecek adaylara başarılar diledi.

Rektör Aktekin, “Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2022 yılı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)  sınavı, üniversitemiz yerleşkesinde bulunan okullarımızda ve Nevşehir İl merkezinde belirlenen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda 2 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. 2 Ekim 2022 Pazar günü saat 10.15’te Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumu ve saat 14.45’te de İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı oturumu şeklinde gerçekleştirilecek olan sınava, Nevşehir İl merkezinde ÖABT Oturumunda 1215 kadın aday ve 399 de erkek aday olmak üzere toplam 1614 aday, 7 binada 67 salonda girecek olup, sınavda 205 personel görev yapacaktır. İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alan oturumunda ise 251 aday, 2 binada sınava girecek olup, 9 salonda 36 personel görev alacak.

2022-ÖABT sınavında adaylar sabah oturumu için saat 10.00’dan sonra, öğleden sonraki oturum için ise saat 14.30’dan sonra sınav binasına giriş yapamayacaktır. Adaylar Sınav Giriş Belgesi ile birlikte fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı, fotoğraflı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait fotoğraflı pembe/mavi kart, fotoğraflı ve geçerlilik süresi devam eden pasaport ve fotoğraflı geçici kimlik belgesinden birisinin aslıyla sınava girebilecektir. Geçerli kimlik belgelerinden birisinin aslı ve sınava giriş belgesini yanında bulundurmayan hiçbir aday, mazereti ve sebebi ne olursa olsun kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dilerken, sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir Emniyet Müdürlüğü personelimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.