Rektör Aktekin’den Galatasaray Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlerine Ziyaret

01 Şubat 2023 818
Rektör Aktekin’den Galatasaray Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlerine Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlerini ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversiteler arası iş birlikleri kapsamında GSÜ Rektörü Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamlarında ziyaret etti.

Rektör Aktekin ziyaretlerinde Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi ve 23 binin üzerinde öğrencisi bulunan NEVÜ’nün ulusal ve uluslararası düzeyde yürütmüş olduğu çalışmalara değindi. Rektör Aktekin bu kapsamda gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından da ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak belirledikleri hedefler doğrultusunda üniversiteler arası yürütülebilecek ortak proje ve çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyledi.

Rektör Aktekin ayrıca araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra bünyesinde faaliyet gösteren 41 firma ile Nevşehir’in istihdamına, ihracatına ve ekonomik refahına da büyük ölçüde katkılar sağlayan NEVÜ Kapadokya Teknopark ile YTÜ Yıldız Teknopark arasında ortak proje ve çalışmalar yürütebileceklerini sözlerine ekledi. 

Bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif ve diğer alanlarda yürütülebilecek proje ve çalışmalara üniversite olarak her daim açık olduklarını ifade eden GSÜ Rektörü Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür etti.