Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Nevşehir Valisi’ni Ziyaret Etti

16 Mart 2023 677
Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Nevşehir Valisi’ni Ziyaret Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlgar Baharlu, Enstitü Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Artan ve Dr. Öğr. Üyesi Meral Büyükkuru Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i ziyaret etti.

Ziyarette Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Yönetimi, enstitünün faaliyetleri hakkında Vali İnci Sezer Becel’e bilgi verdi. Yönetim ayrıca 19 Mart 2023 tarihinde düzenlenmesi planlanan “Geleneksel Bağlamında Sultan Nevruz Cemi: İcra ve Bilim” adlı etkinliğe Vali İnci Sezer Becel’i davet etti.

Vali İnci Sezer Becel ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretleri için kendilerine teşekkür etti. Vali Sezer Becel ayrıca NEVÜ’ye ismini veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin insanlık için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu tarz etkinliklerin sürekliliğinin Alevi Bektaşi camiası için önemli olduğunu söyledi.

Vali İnci Sezer Becel, NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü’nün hem üniversite hem de şehir için bir kazanım olduğunu belirterek, enstitü yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.