BAU Rektörü Karadeniz’den NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

24 Mart 2023 652
BAU Rektörü Karadeniz’den NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz üniversite yönetimi ve kendilerine eşlik eden Bahçeşehir Koleji Nevşehir Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Halis Uluer ile birlikte, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti. 

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve beraberindeki heyeti ziyaretlerinde makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Nevşehir Merkez yerleşke ve 7 ilçede bulanan kampüsleri,  gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri faaliyetlere değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  üniversite hakkında Rektör Prof. Dr. Şirin Karadeniz’e bilgi verdi. Aktekin ayrıca üniversitelerarası ortak proje ve çalışmalara da büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e minnettarlığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Şirin Karadeniz, NEVÜ’nün yürüttüğü çalışmaların ve sahip olduğunu imkanların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Şirin Karadeniz ayrıca BAU olarak NEVÜ ile yürütülebilecek her türlü ortak çalışma ve projeye de hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve beraberindeki heyet ile bir süre görüşen Rektör Aktekin ziyaret sonunda ayrıca kendilerine NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından yayımlanan ‘Kapadokya Mirası Tarihi ve Kültürel Bellek Dergisi’nin ilk sayısını hediye etti.