Rektör Aktekin, Nevşehirli Bakan Yardımcısı Gürlek’i Ziyaret Etti

23 May 2023 710
Rektör Aktekin, Nevşehirli Bakan Yardımcısı Gürlek’i Ziyaret Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayarak ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yardımcısı Akın Gürlek kendilerine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi ve 23 binin üzerinde öğrencisiyle YÖK tarafından Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri proje ve çalışmalar ile eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında Bakan Yardımcısı Gürlek’e bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Akın Gürlek de “Bir Nevşehir’li olarak ilimizin gelişimi noktasında hak ettiği hizmetlerin kazandırılması için her alanda yoğun gayret gösteriyoruz” dedi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bölge ve Nevşehir ilinin ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimine olan katkılarının farkında olduklarını vurgulayan Bakan Yardımcısı Gürlek, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği proje ve çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Üniversite-şehir iş birliği, eğitim öğretim faaliyetleri ve kurumlar arası iş birliklerinin de ele alındığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve Bakan Yardımcısı Akın Gürlek bir süre görüştü.

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akın Gürlek

1982 yılında Nevşehir'de doğan Akın Gürlek, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Hâkim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yapan Gürlek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmekteyken 01/06/2022 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Akın Gürlek, evli ve 1 çocuk babasıdır.