Rektör Aktekin’den Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Kocabıçak’a Ziyaret

18 Temmuz 2023 480
Rektör Aktekin’den Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Kocabıçak’a Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ı ziyaret etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür etti.

Üniversitenin yürüttüğü kalite çalışmaları, Kalite Ofisi ve akreditasyon süreçleri ile ilgili YÖKAK Başkanı Kocabıçak’a bilgi veren Rektör Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin 'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasına alınmasının ardından ihtisas alanlarıyla ilgili kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.  Aktekin, YÖKAK’ın yetkilendirdiği Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından NEVÜ Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Lisans Programlarının 'Tam Akreditasyon' ile akredite edilmesinin; ihtisaslaşma ve kalite çalışmaları anlamında çok kıymetli bir aşama olduğunu belirtti.

NEVÜ’de gerçekleştirilen proje ve çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirten YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ise, yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün yaygınlaştırılması ve akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi süreçleri hakkında üniversitelerle iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.