ASBÜ Rektörü Arıcan’dan NEVÜ’ye Ziyaret

31 Temmuz 2023 524
ASBÜ Rektörü Arıcan’dan NEVÜ’ye Ziyaret

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ziyaretlerinde makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri faaliyetlere değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir merkez yerleşke ve 7 ilçede kampüsleri bulunan NEVÜ’nün nitelikli akademik kadrosu ve gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı hakkında Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a bilgi verdi. Aktekin ayrıca üniversitelerarası ortak proje ve çalışmalara da büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, NEVÜ’nün yürüttüğü çalışmaların ve sahip olduğunu imkanların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan NEVÜ ile yürütülebilecek her türlü ortak çalışma ve projeye de ASBÜ olarak hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşma koordinatörlüğü marifetiyle gerçekleştirilen projeler ve çıktıları üzerine bir süre görüşen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından yayımlanan ‘Kapadokya Mirası Tarihi ve Kültürel Bellek Dergisi’nin ilk sayısını hediye etti.

Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan daha sonra Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin eşliğinde NEVÜ merkez yerleşkede bulunan Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi, Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi ve içerisinde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi ile Sanat Galerisi’ni, Sezai Karakoç Öğrenci Yaşam Merkezi ve yapımı devam eden NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi inşaat alanını gezdi.