Rektör Aktekin’den OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Yülek’e Ziyaret

02 Ağustos 2023 814
Rektör Aktekin’den OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Yülek’e Ziyaret
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ankara OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayan ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, kendilerine teşekkür etti. Üniversitenin sahip olduğu imkanlar ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e bilgi veren Rektör Prof. Dr. Murat Yülek, OSTİM Teknik Üniversitesi olarak NEVÜ ile yürütülebilecek her türlü ortak çalışma ve projelere de açık olduklarını söyledi.  

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Murat Yülek’e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından da ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri proje ve çıktılarına değindi.  Nitelikli akademik kadrosu, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı bulunan NEVÜ olarak üniversitelerarası ikili iş birliklerine de büyük önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Semih Aktekin, bu kapsamda NEVÜ ve OSTİM Teknik Üniversitesi ile de başta eğitim olmak üzere teknolojik, bilimsel ve diğer alanlarda ortak proje ile çalışmalara hazır olduklarını ifade etti. 
   
Rektör Aktekin ziyaretlerinde iki üniversite arasında yürütülebilecek iş birliklerin yanı sıra NEVÜ Kapadokya Teknopark ile Ostim Teknopark arasında ortak proje ve iş birliklerinin yapılması, teknoloji transferinin daha etkin bir şekilde kullanılması konularında Rektör Yülek ile bir süre görüştü.