NEVÜ Rektörü Aktekin’den Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’na Ziyaret

09 Eylül 2023 487
NEVÜ Rektörü Aktekin’den Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’na Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2016-2023 yılları arasında “Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri” olarak görev yaptıktan sonra 10.08.2023 tarihli ve 376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Aksaray Valisi” olarak atanan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu. 

Rektör Aktekin ziyaretlerinde Merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan NEVÜ’nün akademik, idari personel ve öğrenci sayısı başta olmak üzere, fiziki yapılanması, fakülte, yüksekokul, enstitü, MYO, araştırma merkezleri, sosyal tesisleri hakkında Vali Kumbuzoğlu’na bilgi verdi. Aktekin ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin sahip olduğu değerleriyle her alanda büyüyerek gelişmesine katkıda bulunmaya yönelik yürütülen proje ile çalışmalara değindi. Bu kapsamda Aksaray Helvadere’de gerçekleştirilen ‘Mokissos Heritage: Bir Geç Antik Çağ Kompleksini Yeniden İnşa Etmek’ adlı ihtisaslaşma projesinin çıktılarına dair bilgi paylaşımında bulundu. Aksaray Valiliği ve NEVÜ arasında sürdürülen iş birliği faaliyetleri ile Kapadokya Bölgesi’nin kültürel mirası yeni bulgularla desteklenerek bölge destinasyonuna önemli katkılar sunulacağını belirten Rektör Aktekin, Aksaray Valiliği’nin vermiş olduğu desteklerden dolayı da ayrıca teşekkür etti.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise, üniversite-şehir, üniversite-sanayi, üniversite-kamu ve üniversite-turizm iş birlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin yürüttüğü proje ve çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi.