NEVÜ Rektörü Aktekin’den Aksaray Belediye Başkanı Dinçer’e Ziyaret

09 Eylül 2023 539
NEVÜ Rektörü Aktekin’den Aksaray Belediye Başkanı Dinçer’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i ziyaret etti.

“Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından Aksaray'ın Helvadere Beldesi Hasan Dağı eteklerinde yer alan “Mokissos Heritage: Bir Geç Antik Çağ Kompleksini Yeniden İnşa Etmek” adlı ihtisaslaşma projesinin tanıtım ve açılış programına katılan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  program sonrası Aksaray Belediye Başkanı Başkanı Dr. Evren Dinçer’i ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dr. Evren Dinçer, belediye faaliyetlerinin yanı sıra Aksaray’ın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılmasına yönelik yürüttükleri çalışmalara değindi. Başkan Dinçer bu kapsamda NEVÜ’nün Aksaray’da bulunan “Mokissos Heritage: Bir Geç Antik Çağ Kompleksini Yeniden İnşa Etmek” projesi ve çalışmalarının da ayrıca memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Dr. Evren Dinçer’e teşekkür eden Rektör Aktekin ise 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak turizm, sanayi, tarım gibi birçok alanda bölgesel kalkınmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin bu kapsamda Aksaray Belediyesi ve diğer kurumlarla mevcut olan proje ve çalışmaların bundan sonra da artarak devam etmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi. Aktekin ayrıca bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunmayı amaçlayan “Mokissos Heritage: Bir Geç Antik Çağ Kompleksini Yeniden İnşa Etmek” projesine Aksaray Belediyesi’nin sunmuş olduğu desteklerden dolayı da teşekkür etti.