Rektör Aktekin’den Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’a Ziyaret

11 Eylül 2023 540
Rektör Aktekin’den Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’a Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine Rektörlük görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Ziyaretlerinde NEVÜ’nün sosyal, kültürel, bilimsel ve fiziki olanaklarına değinen Rektör Aktekin, üniversiteler arası yürütülebilecek her türlü ortak proje ve çalışmalara da büyük önem verdiklerini belirtti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Aktekin’e teşekkür eden Rektör Arıbaş ise başta öğrencilerin eğitim-öğretimleri olmak üzere bilimsel, kültürel, sportif, sanatsal, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik çalışmalara katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Aktekin ve Rektör Arıbaş ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile ‘Sağlık ve Spor’ alanında ihtisaslaşan Aksaray Üniversitesi arasındaki mevcut ortak proje ve çalışmaların artarak devam etmesine yönelik görüşmede bulundu.