MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Çakır’dan Rektör Aktekin’e Ziyaret

11 Eylül 2023 558
MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Çakır’dan Rektör Aktekin’e Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Murat Çopur ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, ulusal ve uluslararası işadamlarını bir araya getiren ve kamu yararına faaliyet gösteren dernek olarak yurt içi ve yurt dışında yürüttükleri çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdi. NEVÜ’nün de hali hazırda sahip olduğu imkanlar doğrultusunda üniversite ve sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmaların ve desteklerin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Çakır, Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin ise üniversite olarak Nevşehir’in başta turizm ve sanayisi olmak üzere, sahip olduğu tüm değerleriyle birlikte kalkınmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Aktekin bu hedefler doğrultusunda üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve çeşitli firma ile iş insanlarına Ar-Ge destekleri veren Kapadokya Teknopark aracılığıyla da, üniversite- sanayi iş birliğini daha etkin bir biçimde uygulamak için yenilikçi ve katma değeri yüksek faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.