Rektör Aktekin’den Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Er’e Ziyaret

27 Eylül 2023 496
Rektör Aktekin’den Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Er’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Rahmi Er’i makamında ziyaret ederek kendilerine Rektörlük görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede toplam 8 kampüsü bulunan NEVÜ’nün nitelikli akademik kadrosu, sosyal, kültürel, bilimsel ve fiziki olanaklarına değinen Rektör Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak kurumlar arası yürütülebilecek her türlü ortak proje ve çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Aktekin’e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Rahmi Er ise Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olarak, sahip oldukları imkanlar ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi. İki üniversite arasında başta eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri olmak üzere yürütülebilecek ortak proje ve çalışmalara da hazır olduklarını ifade eden Rektör Er, daha sonra Rektör Aktekin ile yeni akademik yıla yönelik değerlendirmelerde bulundu.