Rektör Aktekin’den Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne Ziyaret

27 Eylül 2023 472
Rektör Aktekin’den Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ı ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ı makamında ziyaret ederek kendilerine görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak sahip oldukları fiziki ve akademik imkânlara değinen Rektör Aktekin, kurumlar arası yürütülebilecek iş birliklerine de büyük önem veren bir üniversite olduklarını söyledi. Rektör Aktekin bu kapsamda Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile NEVÜ’nün Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kozaklı Meslek Yüksekokulu’nun ilgili bölüm ve programları arasında ortak proje ve çalışmalara hazır olduklarını ifade etti. 

Ziyaretlerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Rektör Aydın ise eğitim, uygulama ve araştırma hastaneleri, aynı zamanda uygulama ve araştırma merkezi statüsünde Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak NEVÜ ile her türlü iş birliğe açık olduklarını söyledi.

Rektör Aktekin ve Rektör Aydın daha sonra iki üniversite arasında yürütülebilecek iş birlikleri üzerine bir süre görüştü.