NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Rektör Aktekin’e Ziyaret
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Erdem Kaya ve bölüm hocaları Doç. Dr. Özlem Kılınçer ile Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya’yı makamında kabul etti.
NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Erdem Kaya ve bölüm hocaları ziyaretlerinde, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın öğrenci alım sürecine ve gerçekleştirdiği etkinliklerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür etti. Yürütücüsü olduğu BAP projesinin ürünü olan “Nevşehir Türküleri” isimli kitabı Rektör Aktekin’e takdim eden Kaya, ayrıca yaptıkları ve önümüzdeki süreçte planladıkları çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yürüttükleri başarılı ve güzel çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir Türküleri” isimli kitabını takdim eden Prof. Dr. Emin Erdem Kaya’ya teşekkür etti. Yöre türkülerinin şehrin, bölgenin ve ülkenin kültürel mirasları arasında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu konunun NEVÜ’nün ihtisaslaşma alanına girdiğini belirten Rektör Aktekin, yapılacak proje ve çalışmalara da imkânlar ölçüsünde destek olmaya büyük önem verdiklerini söyledi.
“Nevşehir Yöresi Türküleri”
Nevşehir türküleri ile ilgili yapılmış önemli akademik çalışmalardan biri olan “Nevşehir Yöresi Türkülerinin Tespiti, Derlenmesi ve İncelenmesi” isimli BAP projesi, Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Emre Üstün ve Öğr. Gör. Kandemir Yiğit Alkan tarafından 2020 yılında kitaplaştırılarak “Nevşehir Türküleri” adıyla yayınlandı. Kitapta genel olarak Bektaşi, Bozlak ve Türkmen türkülerinin yanı sıra Ürgüplü Refik Başaran ve Avanoslu Selahattin Küçükdağ gibi halk ozanlarının türküleri de yer almakta.
Hem ‘Kırık Hava’ hem de ‘Uzun Hava’ türünde türkülerin olduğu kitapta Nevşehir yöresinin TRT repertuarına girmiş 45 adet türküsünün yanı sıra, repertuara girmemiş, notası olan veya olmayan ve yeni derlenen birçok eser de bulunmakta.