Erciyes Üniversitesi Rektörü Altun’dan NEVÜ’ye Ziyaret

20 Eylül 2023 503
Erciyes Üniversitesi Rektörü Altun’dan NEVÜ’ye Ziyaret

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ziyaret etti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’u, ziyaretlerinde makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Nevşehir merkez yerleşke ve 7 ilçede toplam 8 kampüsü, nitelikli akademik kadrosu ve fiziki alt yapısı bulunan NEVÜ’nün tercih edilirlik oranlarında ülke genelindeki üniversiteler sıralamasına göre en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığını belirten Rektör Aktekin, üniversitelerarası ortak proje ve çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürütülen faaliyetler ve çıktılarına değindi. 

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Fatih Altun,   NEVÜ’nün yürüttüğü çalışmaların ve sahip olduğunu imkanların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Rektör Altun,  NEVÜ ile mevcut iş birliklerin yanı sıra  bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda yürütülebilecek her türlü ortak çalışma ve projeye de hazır olduklarını söyledi.

Rektör Aktekin ve Rektör Altun daha sonra yeni eğitim – öğretim yılına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundu.