Türkiye'nin İlk Serebral Palsili Uzay Mühendisi ve TÜBİTAK Proje Ortağı Turgay Karakaş’tan Rektör Aktekin’e Ziyaret

18 May 2022 1996
Türkiye'nin İlk Serebral Palsili Uzay Mühendisi ve TÜBİTAK Proje Ortağı Turgay Karakaş’tan Rektör Aktekin’e Ziyaret

Türkiye'nin ilk Serebral Palsili Uzay Mühendisi,  TÜBİTAK’ta Türkiye’nin savunma sanayinin gelişmesi için önemli projelerde yer alan ve aynı zamanda Selebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) yönetim kurulu başkanı olan Turgay Karakaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Üniversitenin davetlisi olarak “İmkansız Diye Bir Şey Yok” konulu söyleşi programına katılmak üzere NEVÜ’de bulunan Uzay Mühendisi Turgay Karakaş’ı makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretleri ve değerli söyleşi etkinlikleri için kendilerine teşekkür etti.

Konukseverlikleri ve hazırladıkları bilimsel, sosyal ve kültürel ortam için Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür eden Turgay Karakaş’ın ziyaretlerinde NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Kağan Cebe, Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Umut Yücel,  TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü proje ortağı Fahri Işıktaş, Erzincan Valiliği Muhtarlık İşleri Müdürü Ahmet Polat, NEVÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Kılınçer, Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Hale Çotuk da hazır bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin "Engelsiz üniversite" adına yapmış olduğu çalışma ve yürüttüğü projeler neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından "Turuncu Bayrak", "Mavi Bayrak" ve "Yeşil Bayrak" ödülleriyle ödüllendirildiğini belirten Rektör Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler için  “Engelsiz Üniversite Birimi” marifetiyle halihazırda önemli çalışmalar gerçekleştirmekte olduklarını vurgulayarak   Selebral Palsili Çocuklar Vakfı’nın da engelli bireyler için önemli bir toplumsal işlevi yerine getirdiğini  ifade etti.

Konuşmasında ülkelerin bağımsız olabilmeleri için savunma sanayinin de bağımsız olması gerektiğinin altını çizen Rektör Aktekin, başarılı bir Uzay Mühendisi olarak TÜBİTAK bünyesinde Türkiye’nin savunma sanayinin gelişmesine yaptığı katkılarından dolayı Turgay Karakaş’ı tebrik ederek  başarılı çalışmalarının devamı temennilerinde bulundu.